Selecteer een pagina

De workshops

Bekijk alle vijf de workshops die we aanbieden en maak je keuze!

Je kunt in de ochtend een workshop volgen en in de middag.

We verwelkomen je graag!

Workshop 1

The proof of the pudding is in the eating

Tegenspraak kun jij het hebben?

The proof of the pudding is in the eating.

Durf jij het aan? Ergens instappen zonder te weten waar je instapt? Iets ervaren wat je, denken wij, nog nooit ervaren hebt.

Wij nodigen je van harte uit om zonder voorkennis in te stappen.

Saillant detail: de workshop wordt gegeven in een glazen huis op het water.

Alleen voor de hele moedige.

Hoop je te ontmoeten!

John Beuns

John Beuns

Docent D, Begeleider Blauw Vakmanschap, Eigenaar AL-EEN Coaching en training

Mijn naam is John Beuns, 60 jaar jong en gelukkig getrouwd met Angelique. Ik werk voor de Politie(academie) waar ik me al 25 jaar bezig houd met individuele en teamcoaching. Daarnaast heb ik mijn eigen trainer-coachpraktijk. Ik ben al van jongs af aan gefascineerd door indianen. De manier waarop zij leven en tegen het leven aan kijken ( de wijsheid en eenvoud) heeft mij diep geraakt. Ik zie er naar uit met jullie te werken.

Helen Beeley

Helen Beeley

Eigenaar Bureau Beeley, Trainer en coach Deep Democracy

.

Het voeren van een écht gesprek: het klinkt zo eenvoudig. Wij mensen zijn namelijk erg gedreven in het ontwijken en saboteren van wat er écht speelt. Ik faciliteer mensen en teams om hier tegenin te gaan, om de dialoog aan te gaan met elkaar en elkaar tegen te spreken. In mijn trainingen durf ik mensen een spiegel voor te houden en creëer ik een veilige haven waarin alles mag en kan. Ik geloof ontzettend in het aangaan van conflicten, in confronteren. Pas wanneer alles aanwezig mag zijn, kan je de diepte in gaan en is er ruimte voor verandering en groei.

Workshop 2

Tango op de werkvloer

Wat doet leiden en volgen met – én zonder – tegenspraak in de ontmoeting? We gebruiken de Argentijnse Tango als metafoor om dit vanuit een ander perspectief te belichten en te beleven.

In deze workshop ga je fysiek ervaren wat tegenspraak doet in de dans tussen jou en de ander. Je gaat lopen in tweetallen, waarbij je als leider en als volger experimenteert met weerstand. Je onderzoekt wat er gebeurt als je ermee kunt spelen en je ervaart waar het spannend is en waar het comfortabel is. Hierdoor ontdek je extra mogelijkheden om ontmoetingen te verrijken.

En passant proberen we je natuurlijk ook nog wat mee te geven over de Argentijnse Tango zelf.

Marc Bies

Marc Bies

Tangodocent

.

Tangodanser sinds 1995 en Tangodocent sinds 2003. Door de groeiende behoefte aan individuele lessen heb ik mezelf sinds 2020 gespecialiseerd in het geven van privé tangolessen. Tango is voor mij als het alfabet. Je hebt letters waarmee je woorden maakt en woorden waarmee je zinnen maakt. Die zinnen maken dan weer een verhaal. Om de tango te kunnen dansen, leer je basisbewegingen die je kunt zien als letters. Een bepaald arsenaal aan bewegingen geeft je de mogelijkheid om gevarieerd af te stemmen op de muziek. Uiteindelijk bepaalt de muziek en interactie met je partner je dans. ‘Tegenspraak’ van je partner zal de dans alleen maar interessanter maken. Naast het geven van deze lessen restaureer ik ook professioneel schilderijen.

Ingrid Bergs

Ingrid Bergs

Systemisch organisatiecoach & organisatieadviseur

Sinds 1998 ‘into tango’ met bloedserieuze uitstappen naar klassiek solozang en qi gong. Dit is mijn fundament geworden voor werken met het lijf in dienst van de ontmoeting met jezelf en met de ander. Door in contact te zijn met je hele lijf krijg je meer handelingsrepertoire in je werk als (bege)leider. Daarom organiseren Marc en ik de workshop ‘Tango op de werkvloer’. Verder begeleid ik organisaties, teams en leidinggevenden bij vraagstukken.

Workshop 3

Jezelf als instrument: hoe je stevig blijft staan in tijden van weerstand

Leer je zelf reguleren en blijf stevig staan in tijden van weerstand.

Er is niets zo bevrijdend als de ervaring opdoen dat je je staande kunt houden in tijden van weerstand en dat je weet hoe je jezelf (en je team) hier doorheen kunt navigeren. Wanneer je in staat bent om je eigen stress te beheersen, kun je beter in contact komen met anderen, empathisch reageren, conflicten oplossen en constructieve relaties opbouwen.

In deze workshop maak je kennis met het hoe je je gedachten en emoties leert reguleren in tijden van stress. We maken ook gebruik van de HeartMath technieken en apparatuur zodat je direct het effect van zelfregulatie kunt ervaren.

Roel Leduc

Roel Leduc

Eigenaar EyeFeel | Trainer HeartMath Benelux / coördinator Mentale Kracht bij Politie Nederland

Mijn missie is mensen en organisaties vitaler te maken, sterker in hun ‘kracht’ te brengen. Hiermee bedoel ik een staat van minder stress en meer balans en tevredenheid. Onderzoek wijst uit dat deze staat niet alleen leidt tot een betere gezondheid maar ook tot hogere prestaties. Hiertoe worden door het Heartmath Instituut ontwikkelde technieken en bio-feedback apparatuur gebruikt die leiden tot een optimale fysiologische staat.

Stephanie Boonen

Stephanie Boonen

Eigenaar In Petto | transformatief trainer en coach

.
.

Met ons bureau voor training, coaching en ontwikkeling In Petto begeleid ik verandertrajecten op organisatieniveau, voor teams en medewerkers om toegang te krijgen tot hun volledig potentieel.

Als begeleider en trainer in deze veranderprocessen besteed ik veel aandacht aan zelfbewustzijn, mindset, zelfontwikkeling en de ontwikkeling van people skills.

Workshop 4

Spreek je uit! De systemische bril bij tegenspraak.

In de workshop onderzoeken we met elkaar naar hoe je anders kunt kijken naar tegenspraak. Als leidinggevende of teamcoach zie je vaak dat zich in de historie van een groep iets heeft ontwikkeld waardoor mensen zich niet meer kunnen of durven uitspreken. Welke kracht houdt dit in stand en wat wordt hiermee in stand gehouden? Gaat dit over de groep of over het individu? Wat gebeurt er met de onderstroom als we zouden kijken naar de krachten die dit veroorzaken? Wat zie je als je wel, of juist geen tegenspraak krijgt?

Kortom: wat zegt het systeem over tegenspraak? Hoe zou het zijn om de polariteiten op te stellen en zelf te ervaren wat de kracht van een (organisatie/team) opstelling is. In deze workshop leer je principes van systemisch kijken en je ervaart wat het je kan opleveren als je dit kunt meenemen in je werk.

Zet je systemische bril op en doe met ons mee!

Irene Heitling

Irene Heitling

Eigenaar Irene Heitling Training - Ontwikkeling - Begeleiding.

Welke vraag stel je? En wat is de echte vraag? Lastig om te beantwoorden. Zeker als je in je hoofd blijft. Het idee is dat je gaat voelen en je meer in je lijf komt. Maar hoe doe je dat? 

Een systemische bril kan helpen. Dat laat ik je graag zelf ervaren in een opstelling. Ik werk altijd met compassie en als het past met humor. Je zult merken dat er ruimte ontstaat in je lijf en dat de antwoorden als vanzelf komen. 

Ik ben nieuwsgierig naar het verhaal van medewerkers, teams en organisaties! ‘Vertel me meer’, zul je me dan ook vaak horen zeggen. Ik verbind me makkelijk aan mensen en het systeem waarbij ik in vrijheid vragen stel en helderheid probeer te creëren. En dat lukt! Ik kijk er dan ook naar uit om jou te laten ervaren wat een organisatie- of teamopstelling kan brengen. Nieuwsgierig? 

Erica van den Oever

Erica van den Oever

Eigenaar CAAT coaching & persoonlijke ontwikkeling

Als coach en teamcoach combineer ik Systemisch Werk, Deep Democracy en Transactionele Analyse (TA); ik maak je bewust van wat je écht wilt. Durf te dromen.

In teams creëer ik meer acceptatie en een betere samenwerking door te kijken naar de onderstroom vanuit een systemisch perspectief en daarop interventies te doen. Wat is je plek in het team en wat is de plek van het team in de organisatie? Welke loyaliteiten spelen een rol, welke dynamieken zijn zichtbaar en wat blijft ‘onder de waterlijn’?

Ik vind het belangrijk om ruimte te creëren waarin mensen zich kunnen uitspreken, elkaars kwaliteiten zien en leren met elkaars verschillen om te gaan. Doe je mee?

Workshop 5

Mijn deur staat altijd open!?

En hoeveel moeite doe jij om de deur open te krijgen?

Is jouw deur écht altijd open voor tegenspraak en feedback, of blijkt dat soms een loze belofte te zijn? Laten we eerlijk zijn: in moeilijke tijden is het verleidelijk om jezelf af te sluiten en confrontaties uit de weg te gaan. Maar wat doet dit met jou in diverse rollen? En wat doet het met de ander?

De gedachte van veel leidinggevenden is dat als de sociale veiligheid (regels, procedures, klachtencommissie, vertrouwenspersonen) nou maar geregeld is, dat het dan goed zit – en daarmee een compleet blinde vlek hebben voor de ervaren psychologische veiligheid.

Maar hoe zit het aan de andere kant? Hoeveel moeite doe jij om de deur open te krijgen en tegenspraak te geven? Welke drempels ervaar je in je werk, je privéleven, of bij verschillen in macht en hiërarchie?

Tijdens deze workshop nemen we je mee in beide perspectieven. We reflecteren op waarom het soms lastig is om open te blijven staan voor tegenspraak en weerstand, en waarom het soms moeilijk is om zelf tegenspraak te geven.

Zet jij je deur echt open? En hoeveel moeite doe jij om de deur open te krijgen? 

Frank Weijers

Frank Weijers

Deep Democracy expert en instructor | auteur

Als ervaren Deep Democracy instructor en facilitator leid ik mensen op om met Deep Democracy te werken en werk ik met teams die de onderstroom boven willen halen om zo veel beter en plezieriger te presteren.

Daarnaast begeleid ik organisaties in trajecten die erop zijn gericht om (veel) beter te doen wat hun bedoeling is, op manieren die bij hen passen, met een inrichting die dat optimaal mogelijk maakt.

In mijn boek Ruimte – stop met onzin, doe wat de bedoeling is bied ik een krachtig model om hiermee aan de slag te gaan. Daar geef ik keynotes/lezingen en workshops over.

Anneke de Waal

Anneke de Waal

Eigenaar In Petto | (team)trainer en coach

Mijn passie ligt in het helpen ontplooien van jouw innerlijke potentieel en het stimuleren van groei, zowel op persoonlijk vlak als binnen teams.

Bij In Petto ligt onze focus op het versterken van sociale vaardigheden en leiderschap. We bieden een ondersteunende omgeving om jouw groei te bevorderen.

Als empathische verbinder en ervaren strateeg, ben ik erop gericht om het grotere plaatje te zien en de onuitgesproken behoeften te begrijpen. Ik heb een talent om mensen op hun gemak te stellen, wat leidt tot hoogwaardige resultaten in diverse situaties.

Schrijf je in!

Prijs per deelnemer

bij inschrijving vanaf 1 september 2024
495,-/excl. BTW
  • Deze prijs hanteren we bij inschrijving na 31 augustus 2024.
  • Prijs is exclusief BTW.
  • Vanaf 4 tickets ontvang je een korting van 10%. Geef eventuele wijzigingen in workshops dan via de mail door.
  • Reserveer hieronder jouw plek. We zien je graag op 15 november!

Registratie

Ook benieuwd naar tegenspraak?

Deep Democracy van het Zuiden is ontstaan vanuit de samenwerking tussen Helen Beeley van Bureau Beeley | Erica van den Oever van CAAT Coaching | Stephanie Boonen van In Petto | Anneke de Waal van In Petto | Met fantastische ondersteuning door Anneli Janssen van RoLi.

Contact Info

hallo@ddvanhetzuiden.nl
+31 (0)6 13898999 (Anneli)

Locatie DD event

Locatie Deep Democracy Event

 

Beachclub Degreez
Velkenskamp1
6097 NN Panheel 

www.degreez.nl